Kevadised maitsed


Esimesena saab korjata KARULAUKU, paljude lemmik. Selle mahe ja isuäratav küüslaugune aroom kutsub proovima igaüht ning karulaugu kasvuajal on terve metsaalune täis seda puhastavat, eeterlike õlidega täidetud lõhna. Karulauk on ääreni täis metsa jõudu, see on lausa hämmastav!

MAITSEVÕISEGUS leiad nii karulaugu, murulaugu kui hiiumaise kadakaokkajahu ja trips soola.


KASELEHED on väga toredad, tervislikud ja maitsevad põnevalt.
Kask on rahvameditsiinis hästi tuntud ja hinnatud taim. Kaselehti kogutakse mais ja juunis, kui nad on täiesti välja arenenud, kuid alles aromaatsed. Kaselehed on põletikuvastase, antibiootilise, haavu parandava ja ainevahetust elavdava toimega.
SAUNAŠOKOLAADI seest leiad lisaks kaselehtedele veel maitsvad mustikad, mustsõstrad ja kadakamarjad. Armastusega Hiiumaalt SOOLANE KRÕBEDIK. Koos röstitud sibula, tomati ja riivleivaga on segus ka kevadist naati ja kaselehte.



Juba võid leida rohe-rohelist noorukest NAATI. Naat on eriti rikas E-vitamiini poolest. Peale selle on rohkesti C-vitamiini, eeterlikke õlisid. Leidub antioksüdante (organismi kaitseained, mineraalaineid, kiudaineid (reguleerivad soolte ja südame tegevust)). Naadis on ka sooltebaktereid hävitavaid aineid. Naadist valmistatud toit on kergesti omastatav ja puhastab organismi. Aitab seedimisprotsessi tasakaalustada ning omastada paremini nii valke kui süsivesikuid.

Rohelises DIPISEGUS leidub rohkelt naati ja murulauku, ohtralt küüslauku ja pisut riivleiba et segu pakseneks.


TEEDES leidub palju kevade kuulutajaid. Loomulikult kuldsed lõhnvavad nurmenukud, lisaks mõni pohla või maasikmari. Kasutame ka nõgest ja kaselehte, mustikaid ja põldmarju. Head lõhnad, maitsed ja tunded on garanteeritud!