Küpsetatud lambakints
Kellel võimalus, siis küpsetada kindlasti puupliidi ahjus või sütepeal pajas.
Maitsev tuleb ka elektriahjus pikalt ja madalal temperatuuril.
1 kondiga lambakints
õli
Hiiu Gourmet lambasool
Eemalda kintsu küljest liigne rasv. Määri kints kokku õli, maitseseguga. Hoia umbes 12 tundi külmas. Küpsetamise eel tõsta liha aegsasti külmkapist välja, et see saaks toa temperatuurile soojeneda, nii ei jahuta (suur) lihatükk ahju minnes seda maha ja liha hakkab kohe pruunistuma.
Kuumuta ahi maksimum kuumuseni. Pane liha kuuma ahju ja keera kohe kuumus 130 kraadi peale. Kui lihale on tekkinud koorik, kata kaane või fooliumiga. Vala veidi vett põhja. Lase ahjus küpseda umbes 5h (see sõltub lihatüki suurusest)
Ahju algne kõrge temperatuur küpsetab lihale kooriku ja tagab selle, et liha jääb seest pehme ja mahlane.
Söömisel määri lihatükile kadakast sinepit.Oi kui hea!
Kommentaarid